ΠΙΤΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
460
Θερμίδες
συστατικά
1 ώριμο αβοκάντο3-4 κουταλιές της σούπας καυτή σάλτσα τσίλι
ξύσμα από ½ βιολογικό λεμόνι
¼ κεφαλωτό μαρούλι άισμπεργκ (περίπου 150 g πράσινα φύλλα)
1 μπαστουνάκι σέλινο
4 μαλακές πίτες τορτίγιας (58 g η καθεμία)
200 g τυρί κότατζ χαμηλό σε λιπαρά
200 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
αλάτι
παρασκευή
- Κόψτε το μαρούλι άισμπεργκ σε λεπτές φέτες, πλύνετε και κουνήστε για να στεγνώσει. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και βγάλτε τη σάρκα του αβοκάντο με κουτάλι. Πολτοποιήστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέστε καυτή σάλτσα τσίλι και ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι. Καθαρίστε και πλύνετε το σέλινο και κόψτε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες.
- Απλώστε πρώτα το μίγμα του αβοκάντο και μετά το τυρί κότατζ πάνω στις πίτες τορτίγιας. Καλύψτε τη μισή από την πίτα με μαρούλι άισμπεργκ. Τοποθετήστε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και το σέλινο κατά μήκος στην πίτα. Τυλίξτε την πίτα πολύ σφιχτά και κόψτε διαγώνια στη μέση.
Κατηγορίες συνταγών
Καναπεδάκια και Λαχταριστά Σνακ, Κύρια Πιάτα,