ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
35
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
470
Θερμίδες
συστατικά
Για την κρέμα:2 κρεμμύδια εσαλότ
1 κουταλιά της σούπας λάδι
300 g κατεψυγμένο αρακά
200 ml ζωμό λαχανικών
2 ώριμα αβοκάντο
150 g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2-3 κουταλιές του γλυκού πολτός γουασάμπι
Πρόσθετα:
τριμμένη φλούδα και χυμός από 1 βιολογικό λάιμ
αλάτι
Για τα σουβλάκια:
300 g στήθος κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
50 g μπέικον (λεπτό, σε λεπτές λωρίδες)
16 αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET (περίπου 160 g)
1 κουταλιές της σούπας λάδι
Πρόσθετα:
ξύλινα σουβλάκια
προσθέστε φέτες λάιμ και νεροκάρδαμο ανάλογα με την προτίμησή σας
παρασκευή
- Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια εσαλότ και κόψτε σε κυβάκια. Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σωτάρετε τα εσαλότ. Προσθέστε τον αρακά και τον ζωμό. Βράστε τα σκεπασμένα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και βγάλτε με κουτάλι τη σάρκα από τη φλούδα. Πολτοποιήστε το αβοκάντο, το γιαούρτι και το γουασάμπι. Πολτοποιήστε τον αρακά στην κατσαρόλα. Αδειάστε μέσα την κρέμα αβοκάντο και ζεστάνετε για λίγο ενώ ανακατεύετε. Προσθέστε ανάλογα με την προτίμησή σας φλούδες λάιμ, χυμό και αλάτι.
- Πλύνετε τα στήθη του κοτόπουλου και στεγνώστε τα. Κόψτε τα σε μπουκιές και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Κόψτε το μπέικον διαγώνια κατά μήκος. Τυλίξτε κάθε αποξηραμένο δαμάσκηνο με μία λωρίδα μπέικον. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε βρεγμένα ξύλινα σουβλάκια (εναλλάξ κοτόπουλο και αποξηραμένα δαμάσκηνα). Ζεστάνετε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίστε τα σουβλάκια από όλες τις πλευρές για περίπου 8-10 λεπτά.
- Σερβίρετε την κρέμα αβοκάντο δίπλα στα σουβλάκια. Γαρνίρετε με φέτες λάιμ και νεροκάρδαμο.
Κατηγορίες συνταγών
Καναπεδάκια και Λαχταριστά Σνακ, Κύρια Πιάτα, Πρώτα Πιάτα και Ορεκτικά,