ΕΞΩΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
30
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
232
Θερμίδες
συστατικά
1 ρόδι2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου
σπόροι από μισό καρπό βανίλιας
2 πορτοκάλια
150 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
30 g καρύδια
1 παπάγια (about 500 g)
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας
λίγα φύλλα μέντας
παρασκευή
- Κόψτε το ρόδι στη μέση. Στύψτε τον χυμό από το ένα μισό και βγάλτε με κουτάλι την ψίχα από το άλλο μισό. Ανακατέψτε τον χυμό ρόδι με το σιρόπι σφένδαμου και τους σπόρους βανίλιας . Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι (σαν μήλο) και αφαιρέστε την ψίχα. Φιλετάρετε τα πορτοκάλια, ενώ συλλέγετε τον χυμό. Προσθέστε τον χυμό πορτοκάλι στη σάλτσα ροδιού. Προσθέστε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα στη σάλτσα (κόψτε στη μέση ανάλογα με την προτίμησή σας) και αφήστε το να καθίσει.
- Κόψτε τα καρύδια και ψήστε τα σε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι. Κόψτε την παπάγια στη μέση, αφαιρέστε τα σπόρια, και ξεφλουδίστε την παπάγια. Κόψτε την παπάγια σε κομμάτια. Αναμίξτε χαλαρά τα αποξηραμένα δαμάσκηνα με το φιλέτο πορτοκαλιού, τους σπόρους από ρόδι, τα καρύδια, και την παπάγια. Πασπαλίστε με νιφάδες καρύδας στην κορυφή της φρουτοσαλάτας. Γαρνίρετε με φύλλα μέντας και σερβίρετε.
Κατηγορίες συνταγών
Επιδόρπια και Γλυκές Λιχουδιές, Συνοδευτικά και Σαλάτες,