ΠΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
45
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
216
Θερμίδες

συστατικά

4 μικρά παντζάρια
150 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
150 g τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι

παρασκευή

  1. Ξεπλύνετε τα παντζάρια και βράστε σε αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά.
  2. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Καθαρίστε φρέσκα κρεμμυδάκια, ξεπλύνετε και ψιλοκόψτε. Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και τρίψτε το. Ξεπλύνετε τον άνηθο, στεγνώστε και ψιλοκόψτε τον, κρατώντας λίγες φούντες για γαρνίρισμα. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με φρέσκα κρεμμυδάκια, τζίντζερ και άνηθο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σουρώστε τα παντζάρια, ξεπλύνετε με κρύο νερό και ξεφλουδίστε τα. Κόψτε μία φέτα από την κορυφή και τη βάση του παντζαριού, ώστε να μπορεί να σταθεί όρθιο σε ένα πιάτο χωρίς να πέφτει. Κόψτε σε κυβάκια τα τμήματα που μόλις αφαιρέσατε και αφήστε τα στην άκρη. Κόψτε τα παντζάρια οριζόντια σε φέτες από το κέντρο τους.
  4. Τοποθετήστε την χαμηλότερη φέτα από παντζάρι σε ένα πιάτο. Σκεπάστε με όλα εκτός από την κρέμα. Πιέστε 1-2 αποξηραμένα δαμάσκηνα απαλά μέσα στην κρέμα και καλύψτε με την κορυφή από παντζάρια. Αλείψτε το υπόλοιπο τυρί κρέμα και τα υπόλοιπα αποξηραμένα δαμάσκηνα στην κορυφή. Γαρνίρετε με κυβάκια από παντζάρια και άνηθο και σερβίρετε.

Συμβουλή  Για να εξοικονομήσετε χρόνο, χρησιμοποιήστε παντζάρια συσκευασμένα σε κενό αέρος. Είναι προμαγειρεμένα και μπορείτε να τα βρείτε στα σουπερμάρκετ στο τμήμα λαχανικών.

Κατηγορίες συνταγών

Πρώτα Πιάτα και Ορεκτικά, Συνοδευτικά και Σαλάτες,

Σήματα συνταγής

Χορτοφαγική / Χωρίς Κρέας,

Βρείτε άλλη συνταγή