ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΣΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
60
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
494
Θερμίδες
συστατικά
150 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET1 κόκκινο κρεμμύδι (περίπου 150 g)
100 g τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
40 g φρεσκοτριμμένη Παρμεζάνα
1 πρέζα ξύσμα βιολογικού πορτοκαλιού
3-4 κουταλιές της σούπας ζωμός λαχανικών
ελαιόλαδο
λίγα κλαδάκια θυμάρι
4 μπριζόλες κιλότο (180 g ανά κομμάτι)
1 σφηνάκι ξηρό Βερμούτ
2 κουταλιές του γλυκού πράσινες πιπεριές τουρσί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
- Μαγειρέψτε ολόκληρο το κρεμμύδι σε ελαφρά αλατισμένο νερό για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Σουρώστε, ξεπλύνετε με κρύο νερό και ξεφλουδίστε το. Κόψτε το κρεμμύδι στη μία πλευρά από πάνω μέχρι κάτω στη μέση και ανοίξτε προσεκτικά τα στρώματα. Κόψτε πάλι στη μέση κατά μήκος τα ξεχωριστά στρώματα.
- Ανακατέψτε τυρί κρέμα με παρμεζάνα. Καρυκέψτε με αλάτι, πιπέρι και ξύσμα πορτοκαλιού. Αλείψτε το μίγμα του τυριού κρέμα σε κάθε στρώμα κρεμμυδιού και τοποθετήστε ένα αποξηραμένο δαμάσκηνο πάνω του. Σφίξτε τα κρεμμύδια για να σχηματίσουν μία βάρκα. Αλείψτε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια στο ταψί και ραντίστε με λάδι. Απλώστε τα κλαδάκια θυμάρι στην κορυφή και χύστε τον ζωμό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά.
- Στεγνώστε τις μπριζόλες και ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανίστε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά από όλες τις πλευρές. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι. Σβήστε τη σάλτσα με ένα σφηνάκι Βερμούτ, προσθέστε βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Κόψτε πράσινη πιπεριά τουρσί και προσθέστε.
- Βάλτε σε πιάτο τις μπριζόλες με τα σιγοβρασμένα κρεμμύδια και σερβίρετε με πουρέ πατάτας.
Κατηγορίες συνταγών
Κύρια Πιάτα,