ΜΠΙΣΚΟΤΑ LINZER ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
75
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
36
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
155
Θερμίδες
συστατικά
80 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET3 κουταλιές της σούπας νερό
280-300 g αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας τζίντερ καρύκευμα
50 g καστανή ζάχαρη
100 g βούτυρο, μαλακό
1 μέτριο αυγό
Για τη γέμιση:
80 g μαρμελάδα κυδώνι ή φραγκοστάφυλο
2 κουταλιές της σούπας νερό
100 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
Επιπλέον:
Λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
παρασκευή
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C και πολτοποιήστε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα για τη ζύμη των μπισκότων με νερό.
- Ανακατέψτε μπέικιν πάουντερ με αλεύρι, τζίντζερ καρύκευμα και ζάχαρη. Χτυπήστε κυβάκια βούτυρο, αυγό και πουρέ από δαμάσκηνα με ένα μίξερ χειρός. Χρησιμοποιήστε το ζυμωτήριο του μίξερ χειρός για να δέσει η ζύμη μέχρι να μαλακώσει. Τυλίξτε τη ζύμη με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε την για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Βράστε νερό για 2 λεπτά με την μαρμελάδα. Προσθέστε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και πολτοποιήστε και ανακατέψτε καλά.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να έχει πάχος 2-3 mm. Κόψτε 36 στρογγυλά μπισκότα (περίπου 6cm διάμετρος). Ψήστε τα μισά μπισκότα για περίπου 12 λεπτά. Κόψτε μικρά αστεράκια (2,5 - 3cm διάμετρος) από το κέντρο των άψητων μπισκότων και ψήστε τα. Ψήστε επίσης τα μικρά αστεράκια, αλλά βγάλτε τα λίγα λεπτά νωρίτερα από τα άλλα μπισκότα.
- Αλείψτε τη γέμιση από αποξηραμένα δαμάσκηνα σε μικρές ποσότητες ομοιόμορφα πάνω στα στρογγυλά μπισκότα, μετά βάλτε ελάχιστη από τη γέμιση στο κέντρο και βάλτε τα μπισκότα με το κομμένο αστέρι από πάνω. Πιέστε απαλά. Κοσκινίστε ζάχαρη άχνη πάνω από τα μπισκότα
Κατηγορίες συνταγών
Επιδόρπια και Γλυκές Λιχουδιές, Χριστούγεννα,