Σορμπέ Μήλο, Αποξηραμένο Δαμάσκηνο & Λάιμ
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σορμπέ Μήλο, Αποξηραμένο Δαμάσκηνο & Λάιμ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
155
Θερμίδες

συστατικά

2 ξινά μήλα
125 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
3 βιολογικά λάιμ
500 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καρύδας
1 μέτριο αυγό ασπράδι

Για να γαρνίρετε:
Προσθέστε αποξηραμένα δαμάσκηνα όπως επιθυμείτε
Ξύσμα λάιμ
Μελισσόχορτο (μελισσοβότανο)

παρασκευή

  1. Κόψτε τα μήλα στα τέσσερα, μετά αφαιρέστε τα κουκούτσια, ξεφλουδίστε, και κόψτε τα σε κομμάτια. Συνδυάστε τα μήλα με τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Πλύνετε το λάιμ. Ξύστε 1 λάιμ και βάλτε το ξύσμα λάιμ στην άκρη. Στύψτε τον χυμό από όλα τα λάιμ. Προσθέστε νερό και χυμό λάιμ στη μεγάλη κατσαρόλα. Σιγοβράστε σκεπασμένο για περίπου 15 λεπτά.
  2. Πολτοποιήστε τα όλα με ένα μίξερ χειρός στην κατσαρόλα. Μετά αδειάστε το μίγμα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Ανακατέψτε μέσα το ξύσμα λάιμ και το σιρόπι καρύδας. Αφήστε το να κρυώσει.
  3. Χτυπήστε το ασπράδι αυγού μέχρι να γίνει σκληρό και σταθερό. Αδειάστε το στην παγωτομηχανή για να παγώσει το σορμπέ.
  4. Κρυώστε ποτήρια από πριν ή απλά παγώστε τα. Μοιράστε το σορμπέ στα ποτήρια. Γαρνίρετε με αποξηραμένα δαμάσκηνα, ξύσμα λάιμ, και λεμόνι. Σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλή: Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, αδειάστε το μίγμα σε ένα μπολ και παγώστε το. Κάθε τόσο, ανακατέψτε δυνατά σε κρεμώδη υφή.

Κατηγορίες συνταγών

Επιδόρπια και Γλυκές Λιχουδιές,

Σήματα συνταγής

Χορτοφαγική / Χωρίς Κρέας, Χωρίς Γλουτένη,

Βρείτε άλλη συνταγή