Σορμπέ Μήλο, Αποξηραμένο Δαμάσκηνο & Λάιμ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
155
Θερμίδες
συστατικά
2 ξινά μήλα125 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
3 βιολογικά λάιμ
500 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καρύδας
1 μέτριο αυγό ασπράδι
Για να γαρνίρετε:
Προσθέστε αποξηραμένα δαμάσκηνα όπως επιθυμείτε
Ξύσμα λάιμ
Μελισσόχορτο (μελισσοβότανο)
παρασκευή
- Κόψτε τα μήλα στα τέσσερα, μετά αφαιρέστε τα κουκούτσια, ξεφλουδίστε, και κόψτε τα σε κομμάτια. Συνδυάστε τα μήλα με τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Πλύνετε το λάιμ. Ξύστε 1 λάιμ και βάλτε το ξύσμα λάιμ στην άκρη. Στύψτε τον χυμό από όλα τα λάιμ. Προσθέστε νερό και χυμό λάιμ στη μεγάλη κατσαρόλα. Σιγοβράστε σκεπασμένο για περίπου 15 λεπτά.
- Πολτοποιήστε τα όλα με ένα μίξερ χειρός στην κατσαρόλα. Μετά αδειάστε το μίγμα σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Ανακατέψτε μέσα το ξύσμα λάιμ και το σιρόπι καρύδας. Αφήστε το να κρυώσει.
- Χτυπήστε το ασπράδι αυγού μέχρι να γίνει σκληρό και σταθερό. Αδειάστε το στην παγωτομηχανή για να παγώσει το σορμπέ.
- Κρυώστε ποτήρια από πριν ή απλά παγώστε τα. Μοιράστε το σορμπέ στα ποτήρια. Γαρνίρετε με αποξηραμένα δαμάσκηνα, ξύσμα λάιμ, και λεμόνι. Σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή: Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, αδειάστε το μίγμα σε ένα μπολ και παγώστε το. Κάθε τόσο, ανακατέψτε δυνατά σε κρεμώδη υφή.
Κατηγορίες συνταγών
Επιδόρπια και Γλυκές Λιχουδιές,