ΜΑΦΙΝ ΠΡΑΛΙΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
60
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
12
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
275
Θερμίδες
συστατικά
Για την πραλίνα:60 g καρύδια
40 g ζάχαρη
Για την ζύμη:
80 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
250 g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
225 g αλεύρι σίτου μαλακό
2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 μέτρια αυγά
60 g ζάχαρη
10 g ζάχαρη βανίλια
1 πρέζα αλάτι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για να σερβίρετε:
12 χάρτινα κυπελάκια ψησίματος (κυπελάκια μάφιν)
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
παρασκευή
- Κόψτε χοντρά τα καρύδια. Βάλτε ζάχαρη σε ένα τηγάνι και καραμελώστε την σε χρυσοκίτρινο χρώμα. Προσθέστε καρύδια και ανακατέψτε τα, ενώ καραμελώνουν. Βάλτε τα καρύδια σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν. Αφαιρέστε 12 μικρά κομμάτια από καρύδια για γαρνίρισμα, και μετά ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα.
- Κόψτε χοντρά τα αποξηραμένα δαμάσκηνα. Ανακατέψτε αποξηραμένα δαμάσκηνα με γιαούρτι και πολτοποιήστε με ένα μίξερ χειρός. Ανακατέψτε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Χτυπήστε τα αυγά με ζάχαρη, ζάχαρη βανίλια, αλάτι και ελαιόλαδο σε ένα άλλο μπολ. Χτυπήστε μέσα το μίγμα γιαουρτιού - αποξηραμένων δαμάσκηνων. Προσθέστε το στο μίγμα από αλεύρι και καρύδια-πραλίνες, και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
- Βάλτε τα χάρτινα κυπελάκια ψησίματος στα ταψάκια για μάφιν. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζύμη στα χάρτινα κυπελάκια ψησίματος. Κόψτε 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα στη μέση. Βάλτε κάθε μισό από τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε κάθε μάφιν και απλώστε το υπόλοιπο μίγμα πάνω του. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για περίπου 25 λεπτά.
- Μετά το ψήσιμο, αλείψτε τα μάφιν με μέλι. Κόψτε τα υπόλοιπα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε λωρίδες. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα αποξηραμένα δαμάσκηνα και καρύδια-πραλίνες στην κορυφή των μάφιν.
Κατηγορίες συνταγών
Επιδόρπια και Γλυκές Λιχουδιές,