ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΟΥΣΛΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
427
Θερμίδες
συστατικά
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμου3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκάλι (φρεσκοστυμμένος)
40 g καρύδια
120 g βρώμη ολικής άλεσης
30 g ηλιόσποροι
2 ξινά μήλα
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
120 g αποξηραμένα δαμάσκηνα SUNSWEET
500 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
παρασκευή
- Ανακατέψτε σιρόπι σφένδαμου και χυμό πορτοκάλι σε ένα μπολ. Κόψτε τα καρύδια και αναμίξτε τα καλά μαζί με κουάκερ και ηλιόσπορους σε ένα μπολ. Απλώστε το σε λαδόκολλα τοποθετημένη σε μεγάλο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα το μίγμα 2-3 φορές. Μετά το ψήσιμο, αφήστε το να κρυώσει.
- Πλύνετε τα μήλα, κόψτε τα στα τέσσερα, αφαιρέστε τα κουκούτσια, και τρίψτε τα. Ανακατέψτε τα μήλα με χυμό λεμονιού. Προσθέστε μήλα και αποξηραμένα δαμάσκηνα στο κρύο μούσλι. Ανακατέψτε όταν το μοιράζετε σε μπολ σερβιρίσματος. Βάλτε γάλα ακριβώς πριν σερβίρετε.
Κατηγορίες συνταγών
Πρωινό,