ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ, ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
5
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
Θερμίδες
συστατικά
250 γρ φακές1 ματσάκι ρόκα
10-12 δαμάσκηνα SUNSWEET
Ελαιόλαδο
2 -3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι και πιπέρι
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
300 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί
παρασκευή
Η Μαριλού Παντάκη, είναι Chef και FoodBlogger. Σπούδασε Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις.
Έφερε το brunch στην Ελλάδα μέσα από την κουζίνα του Mama Roux, ενώ σέρβιρε αυθεντικό αμερικάνικο brunch από την κουζίνα του New York Sandwiches για περίπου 3 χρόνια.
Παράλληλα το 2012, η Μαριλού ξεκίνησε το Food Blog της MadameGinger.com, ένα online γαστρονομικό magazino, όπου μέσα από συνταγές, άρθρα, φωτογραφία και video, μοιράζεται ότι την κάνει να χαμογελά.
Τον Μάιο του 2015, το Madame Ginger, βραβεύτηκε ως το "Best Lifestyle Blog" της Ελλάδας από τα βραβεία του Marie Claire.
Έφερε το brunch στην Ελλάδα μέσα από την κουζίνα του Mama Roux, ενώ σέρβιρε αυθεντικό αμερικάνικο brunch από την κουζίνα του New York Sandwiches για περίπου 3 χρόνια.
Παράλληλα το 2012, η Μαριλού ξεκίνησε το Food Blog της MadameGinger.com, ένα online γαστρονομικό magazino, όπου μέσα από συνταγές, άρθρα, φωτογραφία και video, μοιράζεται ότι την κάνει να χαμογελά.
Τον Μάιο του 2015, το Madame Ginger, βραβεύτηκε ως το "Best Lifestyle Blog" της Ελλάδας από τα βραβεία του Marie Claire.
- Ρίχνουμε τις φακές σε 2 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει. Τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν και να κρατάνε ελαφρώς. Σουρώνουμε και τις κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αφήνουμε να στραγγίξουν τελείως.
- Πλένουμε τη ρόκα, τη στεγνώνουμε και την χοντροκόβουμε με τα χέρια σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και την πάπρικα. Περιχύνουμε τις φακές και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε την σαλάτα με το τυρί.
Κατηγορίες συνταγών
Συνοδευτικά και Σαλάτες,