ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΣΙΝΑΠΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
50
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
2
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες
συστατικά
2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλεςπερίπου 550γρ. η κάθε μία
Για τη μαρινάδα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 δαμάσκηνα SUNSWEET
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυ μό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
1/2 ματσάκι φ ρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
330ml μαύρη μπύρα
1 κουταλιά του γλυκού κόκκους σιναπιού
αλάτι και πιπέρι
παρασκευή
- Καβουρδίζουμε τους κόκκους σιναπιού με το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, σoτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τη μπύρα, τα δαμάσκηνα SUNSWEET, τη μαύρη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε τη μαρινάδα για 15 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες και ψήνουμε στο grill 5 λεπτά κάθε πλευρά ραντίζοντας συνεχώς με τη μαρινάδα.
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρινάδα μας ως συνοδευτική σως, την μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10'.
Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κατηγορίες συνταγών
Κύρια Πιάτα,