ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
N/A
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες
συστατικά
1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα1 λίτρο κόκκινο κρασί
20 δαμάσκηνα SUNSWEET
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
½ μάτσο δεντρολίβανο
¼ κ. γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
παρασκευή
- Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τα δαμάσκηνα και το κρέας και τα περιχύνουμε με το κόκκινο κρασί.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες. Όταν συμπληρωθεί αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρινάδα, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος, αφήνουμε να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2,5 ώρες.
Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κατηγορίες συνταγών
Κύρια Πιάτα,