ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝA, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
![](https://uploads.prod01.london.platform-os.com/instances/778/assets/recipe-main/r189-bream-fish-with-prunes-and-vegetables-main.jpg?updated=1667329145)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
60
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες
συστατικά
4 τσιπούρες καθαρισμένες (περίπου 250-300γρ. η καθεμία)2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μπρόκολο (τα μπουκετάκια)
2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδου σε φέτες
8 δαμάσκηνα SUNSWEET κομμένα στην μέση
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
παρασκευή
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τις τσιπούρες και τις γεμίζουμε με τα δαμάσκηνα SUNSWEET, τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
- Περιχύνουμε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Tip: ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 5-7 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΙ.
Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κατηγορίες συνταγών
Κύρια Πιάτα,