ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
85
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
6
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες
συστατικά
Για τη μαρινάδα1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μέλι
4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
12 δαμάσκηνα SUNSWEET αλεσμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, δηλαδή το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου τα αλεσμένα δαμάσκηνα SUNSWEET, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε στο μπολ τα μπουτάκια και ανακατεύουμε καλά.Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βγάζουμε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 λεπτά.
Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κατηγορίες συνταγών
Κύρια Πιάτα,