ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
65
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες
συστατικά
Για το παντεσπάνι250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. ζάχαρη
6 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
50γρ. κουβερτούρα
1 κούπα αλεσμένα φουντούκια
Για τη γέμιση
300γρ. δαμάσκηνα SUNSWEET αλεσμένα
150γρ. κουβερτούρα
150γρ. βούτυρο
300γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα φουντούκια
Για την επικάλυψη
175 γρ. κουβερτούρα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας μέλι
Για την γαρνιτούρα
10-12 ολόκληρα δαμάσκηνα
παρασκευή
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα φουντούκια.
- Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το χωρίζουμε στα δύο οριζόντια.
- Για τη γέμιση λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή άχνη και το γάλα μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Χτυπάμε την υπόλοιπη άχνη με την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με την κρέμα βουτύρου και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί, τα δαμάσκηνα SUNSWEET και τα φουντούκια αλεσμένα όσο γίνεται πιο πολύ.
- Απλώνουμε τη γέμιση στο κάτω παντεσπάνι και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο.
- Σε ένα κατσαρολάκι σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Όταν η κουβερτούρα λιώσει συμπληρώνουμε και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα.
- Την αφήνουμε για 2'-3' να πέσει η θερμοκρασία της και αμέσως περιχύνουμε την τούρτα μας.
- Γαρνίρουμε περιμετρικά με τα ολόκληρα δαμάσκηνα.
Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κατηγορίες συνταγών
Επιδόρπια και Γλυκές Λιχουδιές,