ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
N/A
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
6
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες

συστατικά

Για το παντεσπάνι:
7 αβγά
7 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
1 κ.σ. βουτυρο

Για την κρέμα:
200 γρ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγών
500 ml γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
10 δαμάσκηνα SUNSWEET ψιλοκομμένα
300 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ
50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

παρασκευή

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια, και τέλος το κακάο.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί στρωμένο με λαδόκολα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 λεπτά.
  4. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.
  5. Ζεσταίνουμε το μισό γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τα δαμάσκηνα, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα, χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή .
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε καλά τη βούτυρο στο μίξερ.
  7. Προσθέτουμε το κονιάκ και την κρέμα. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές.
  8. Βάζουμε το παντεσπάνι πάνω σε καθαρή λαδόκολλα. Απλώνουμε πάνω του ομοιόμορφα την κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα
  9. Τυλίγουμε απαλά το ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Κατηγορίες συνταγών

Χριστούγεννα,

Σήματα συνταγής

Χορτοφαγική / Χωρίς Κρέας, Διάσημος Σεφ,

Βρείτε άλλη συνταγή