ΚΡΑΜΠΛ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
![](https://uploads.prod01.london.platform-os.com/instances/778/assets/recipe-main/r195-crumble-with-prunes-cinammon-and-walnuts-main.jpg?updated=1667406344)
συστατικά
8 δαμάσκηνα SUNSWEET½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
100 γρ. αμύγδαλα φιλέτο
Για την κρούστα:
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
2/3 φλιτζανιού βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 πρέζα κανέλα
1 αβγό
παρασκευή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Aνακατεύουμε σε ένα μπολ τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Aπλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ατομικά. Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αβγό και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακή ζύμη. Tρίβουμε τη ζύμη με χοντρό τρίφτη (όπως το τυρί), πάνω από τα δαμάσκηνα μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κατηγορίες συνταγών
Επιδόρπια και Γλυκές Λιχουδιές,