ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
N/A
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες
συστατικά
400 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια15 δαμάσκηνα SUNSWEET
1 μέτριο χταπόδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
300 ml κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνη
10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 κόκκος μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 αστεροειδής γλυκάνισος
4 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι
παρασκευή
- Ζεματίζουμε τα κοκκάρια και στη συνέχεια τα καθαρίζουμε προσεκτικά.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε tο χταπόδι.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το χταπόδι με λίγο ελαιόλαδο, τα σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, τον πελτέ, τα δαμάσκηνα το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τις ντομάτες.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρa περίπου.
Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κατηγορίες συνταγών
Καναπεδάκια και Λαχταριστά Σνακ, Πρώτα Πιάτα και Ορεκτικά,