ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
N/A
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες

συστατικά

400 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια
15 δαμάσκηνα SUNSWEET
1 μέτριο χταπόδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
300 ml κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνη
10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 κόκκος μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 αστεροειδής γλυκάνισος
4 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι

παρασκευή

  1. Ζεματίζουμε τα κοκκάρια και στη συνέχεια τα καθαρίζουμε προσεκτικά.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε tο χταπόδι.
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το χταπόδι με λίγο ελαιόλαδο, τα σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, τον πελτέ, τα δαμάσκηνα το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τις ντομάτες.
  5. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρa περίπου.

Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Κατηγορίες συνταγών

Καναπεδάκια και Λαχταριστά Σνακ, Πρώτα Πιάτα και Ορεκτικά,

Σήματα συνταγής

Διάσημος Σεφ,

Βρείτε άλλη συνταγή