ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
40
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες
συστατικά
1 πακέτο πένες8 δαμάσκηνα SUNSWEET κομμένα στην μέση
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
1 μελιτζάνα σε κυβάκια
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κυβάκια
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
200γρ. ανθότυρο σε κομματάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
- Bράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα.
- Zεσταίνουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα λαχανικά, τα δαμάσκηνα SUNSWEET και το σκόρδο.
- Aλατίζουμε και αρωματίζουμε με το θυμάρι.
- Aνακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα λαχανικά.
- Aνακατεύουμε τα λαχανικά με τις πένες, το μαϊντανό, τις ντομάτες, το μπαλσάμικο, το ανθότυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κατηγορίες συνταγών
Καναπεδάκια και Λαχταριστά Σνακ, Κύρια Πιάτα,