ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ BBQ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
N/A
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες
συστατικά
1 κιλό χοιρινή πανσέτα χωρίς δέρμα και κόκκαλο2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
20 δαμάσκηνα SUNSWEET
1 κ.γ., κοφτό, κόκκινο καυτερό πιπέρι
4 κ.σ καστανή ζάχαρη
4 κ.σ κόκκινο ξύδι
4 κ.σ σάλτσα Worcestershire
1 φλιτζάνι κέτσαπ
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
παρασκευή
Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, αφήστε τη λίγο περισσότερο στη φωτιά. Περάστε την σάλτσα απο ένα multi και σουρώστε. Μαρινάρετε την πανσέτα στην σάλτσα bbq για 24 ώρες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για περίπου 2 ώρες.
Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κατηγορίες συνταγών
Κύρια Πιάτα,