ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
80
Λεπτά
ΜΕΡΕΣ
4
άτομα
ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ
N/A
Θερμίδες
συστατικά
1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρικομμένο σε μέτρια κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400ml κόκκινο γλυκό κρασί
2 πορτοκάλια
10 δαμάσκηνα SUNSWEET
100ml πετιμέζι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι
παρασκευή
- Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας.
- Μόλις πάρει χρώμα γύρω γύρω σβήνουμε με το κρασί, το πετιμέζι και το μπαλσάμικο. Στίβουμε τα πορτοκάλια και προσθέτουμε το χυμό τους.
- Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά, ώστε να μαλακώσει το κρέας.
- Δέκα λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα SUNSWEET και αλατοπίπερο και αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.
Οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Κατηγορίες συνταγών
Κύρια Πιάτα, Χριστούγεννα,